Istanbul är en enorm stad med massor av saker att se och göra. Stadens rika historia har också medfört att det finns mängder av fantastiska byggnader och arkitektur för de som är intresserade av detta. Här listar vi ett urval av tips på saker att se och göra under ett besök till Istanbul.

Hagia Sofia
Hagia Sofia i IstanbulMuseet Hagia Sofia anses av många vara den främsta sevärdheten i hela Istanbul. Denna byggnad har en lång historia både som kristen kyrka och moské.

mer-info

 

 

Fotboll i Istanbul
Türk Telekom ArenaAtt gå på fotboll i Istanbul kan vara en riktigt rolig upplevelse. Lyckas du få biljetter till ett derby har du garanterat ett minne för livet oavsett om du är intresserad av fotboll eller inte.

mer-info

 

 

Istikal Street
Istikal Street IstanbulIstikal Street är Istanbuls livligaste gata och här hittar du inte bara mängder av bra shopping utan även fascinerande arkitektur, barer, kaféer och massor av människor.

mer-info

 

 

Topkapipalatset
Topkapipalatset i IstanbulTopkapipalatset ligger på Seraljudden i centrala Istanbul. Detta gamla palats är idag ett mycket populärt museum som lockar mängder av turister.

mer-info

 

 

Grand Bazaar
Grand Bazaar i IstanbulDenna gigantiska inomhusmarknad är en av de största av sitt slag i hela världen. Vissa anser det vara en turistfälla men om du inte har något emot lite trängsel är detta något du borde se.

mer-info

 

 

Tipsa oss gärna

Det finns så mycket att se och göra i Istanbul så det urval av sevärdheter vi presenterar här kan upplevas som aningen restriktivt. Vi tar dock gärna emot tips på sevärdheter i Istanbul som vi kan presentera här. Om du har ett tips får du gärna kontakta oss.

Tack på förhand!

Sök hotell