Som turist finns det mängder av saker att se i Istanbul men vill du verkligen uppleva staden ska du ta en promenad längs med Istanbuls livligaste gata; Istikal Street.

Istikal Street är en 1,4 km lång gågata som går genom hjärtat av Istanbul från Taksimtorget till den gamla tunnelbanestationen Tünel. Längs med gatan finns det mängder av småbutiker, barer, kaféer, restauranger etc. Det finns även ett par större gallerior som The Aznavur Arcade, Atlas Arcade och Markiz Arcade. Det går med andra ord bra att både koppla av och shoppa på denna fascinerande gata som besöks av både turkar och turister.

Istikal Street Istanbul
Spårvagnen på Istikal Street i Istanbul

Längs med Istikal Street finns det också mängder av gamla vackra byggnader från 1800- och tidigt 1900-tal i olika stilar. Vid mitten av Istikal Street ligger Galatasaray Square där det nästan alltid är fullt med folk.

Spårvagnen på Istikal Street

Att promenera längs med Istikal Street är verkligen att rekommendera. Det kan ta allt från 30 minuter till flera timmar beroende på hur många stopp du gör. Har du blivit trött i benen och inte känner för att gå samma väg tillbaka kan du med fördel ta en tur med den gamla charmiga spårvagnen.

Sök hotell

Se även

Istanbuls sevärdheter
Corinne Boutique Hotell
Nea Suites Old City