Grand Bazaar i Istanbul är en av de största och äldsta inomhusmarknaderna i världen. Denna myllrande marknad sträcker sig över hela 61 täckta gator och har smått otroliga 3000 butiker.

Ett besök till Grand Bazaar är nästan ett måste om du är i Istanbul. Du kommer dock vara långt ifrån ensam då marknaden lockar mellan 250 000 och 400 000 besökare dagligen. Med nästan 100 miljoner årliga besökare är faktiskt Grand Bazaar enligt vissa mätningar världens mest besökta turistattraktion.

Marknaden, som är en av världens äldsta, grundades redan 1455 och var den centrala marknadsplatsen för hela Osmanska riket. Under åren har flera separata delar vuxit fram för att sedan sammankopplas till en gigantisk saluhall under tak. Idag säljs det mesta här med extra fokus på hantverk, mattor och smycken. Ofta kan de bli ganska heta diskussioner kring priserna och det finns goda möjligheter att pruta.

Grand Bazaar i Istanbul

Om du tar dig hit under dit besök till Istanbul kan det vara värt att vara lite förberedd. Gillar du inte stora folksamlingar kan det vara en bra idé att komma hit tidigt då de oftast är lite lugnare. Lite längre fram på dagen är det nästan alltid ett enda stort vimmel av människor som går längs med gatorna.

Vissa anser att Grand Bazaar är en stor turistfälla men oavsett vad du tycker om detta går det inte att förneka att denna marknad är helt unik och något som många ser som en höjdpunkt under sitt besök till Istanbul.

Öppettider

Grand Bazaar är öppen måndag till lördag från kl 08:30 till 19:00. Under söndagar håller marknaden stängt.

Sök hotell

Se även

Hotell i Istanbul
Askoc Hotell
Burckin Hotell