Fotboll är stort i Turkiet och ingenstans är det större än i Istanbul. Har du möjlighet att se en match under ett besök hit kommer det garanterat bli ett minne för livet.

Stämningen på matcherna är generellt sett väldigt bra och när det är dags för ett derby mellan några av Istanbuls tre stora klubbar kan det bli smått kaotiskt. De tre fotbollsklubbar som har starkast stöd i Istanbul är Galatasaray, Fenerbahçe och Beşiktaş.

Galatasaray

Galatasaray bildades 1905 och har de flesta av sina fans på den europeiska sidan av Istanbul. Klubben är en av de mest framgångsrika i Turkiet och spelar sina hemmamatcher på Türk Telekom Arena som har en kapacitet på över 50 000 åskådare.

Türk Telekom Arena
Türk Telekom Arena i Istanbul

Beşiktaş

Liksom Galatasaray har Beşiktaş sitt fäste på den europeiska sidan av Istanbul och rivaliteten mellan klubbarna är stor. Klubben grundades 1903 och har verksamhet inom många andra sporter än fotboll. Hemmamatcherna spelar Beşiktaş på İnönü Stadyumu.

Fenerbahçe

Till skillnad från Galatasaray och Beşiktaş ligger Fenerbahçe på Istanbuls asiatiska sida och har där ett enormt stöd. Vill du se Fenerbahçe spela tar du dig till arenan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu som av många anses vara Istanbuls främsta fotbollsarena.

Oavsett vilket lag du ser kommer du antagligen ryckas med i stämningen och lyckas du gå på ett derby finns det goda möjligheter att det blir resans höjdpunkt.

Sök hotell

Se även

Sevärdheter i Istanbul
Anthemis Hotell
Rixos Pera Istanbul